Сину заступника генпрокурора Баганцю оголосили підозру. Він заперечує

Вівторок, 24 березня 2015, 09:29

Колишньому керівнику управління столичної прокуратури Віталію Баганцю винесено підозру у здійсненні тиску на працівників правоохоронних органів.

Його дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 343 Кримінального кодексу України, повідомив прокурор Києва Сергій Юлдашев, інформує прес-служба відомства.

За словами Юлдашева, у рамках кримінального провадження дали покази 11 співробітників прокуратури та 6 працівників міліції.

Прокурор Києва зазначив, що це безпрецедентний випадок, коли співробітники правоохоронних органів масово дають свідчення проти сина заступника генерального прокурора.

"І це свідчить тільки про одне: вони точно знають, що за ними правда, а значить і сила. І ніхто не зможе уникнути відповідальності за скоєння злочину. Навіть син впливового Олексія Баганця", - сказав Юлдашев.

"Вони повірили, що ми живемо в іншій країні, де немає місця безкарності мажорів. Саме тому всі ці правоохоронці сміливо і без коливань дали покази", - запевнив він.

Однак сам Віталій Баганець спростував інформацію про отримання підозри, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

За словами Баганця, станом на ранок 24 березня він не отримував повідомлення про підозру ані від прокуратури Києва, ані від прокуратури Полтавської області.

Крім того, заявив він, інформація прокуратури Києва про оголошення підозри є не лише неправдивою, а ще й незаконною.

"Генеральною прокуратурою визначено підслідність кримінального провадження за прокуратурою Полтавської області. Виключно слідчі прокуратури Полтавщини мають право на вручення підозри, а також на розголошення будь-яких інших деталей досудового розслідування", - сказав Баганець-молодший.

Як відомо, 19 березня 2015 року слідчий відділ прокуратури Києва за зверненням народних депутатів розпочав кримінальне провадження стосовно колишнього начальника управління прокуратури Києва Віталія Баганця за фактом вчинення ним особливо тяжкого злочину.

Встановлено, що за сприяння Віталія Баганця на території Києва нелегально працювало близько сотні гральних салонів та підпільних казино, зокрема, так звана мережа "БОСС".

Досудове розслідування триває.

Віталій Баганець – молодший син заступника генпрокурора Олексія Баганця. Він обіймає посаду начальника управління прокуратури Київської області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News