Штаб АТО: Бойовики вимагають від спостерігачів ОБСЄ припинити запускати безпілотники

Вівторок, 24 березня 2015, 13:13

Бойовики вимагають від спостерігачів СММ ОБСЄ припинити польоти безпілотників в районі пункту Широкине, повідомив спікер АТО Андрій Лисенко.

На брифінгу у вівторок у Києві він розповів, що ситуація в Широкиному (Маріупольське напрямок) залишається неспокійною, передає Інтерфакс-Україна.

"Бойовики не припиняють спроби захопити Широкине. Вчора вранці там був бій, атаки ворога були відбиті. У цьому районі працюють спостерігачі СММ ОБСЄ, які фіксують порушення домовленостей з боку бойовиків. Зокрема, 21 березня командир одного з підрозділів так званої "ДНР" відмовився забезпечити "зелений коридор" для доставки гуманітарної допомоги жителям Широкине на прохання представників ОБСЄ", - зазначив Лисенко.

"Крім того, бойовик почав вимагати від спостерігачів припинити польоти безпілотників місії над позиціями "ДНР", аргументуючи це тим, що спостерігачі не мають доступу до цього населеного пункту без дозволу бойовиків. Такі дії - це кричуще порушення мінських угод і міжнародного права, де чітко визначається, що місія ОБСЄ повинна мати безперешкодний доступ до будь-яких ділянок в зоні конфлікту", - додав спікер АТО.

За його словами, спостерігачі отримують все більше доказів того, що бойовики не відводять важке озброєння від лінії розмежування.

"Місія побачила групу з 15-20 танків, які проходили бойові навчання біля міста Олександрівська в Луганській області, який окупований "ЛНР". Це місто знаходиться в 15 км від лінії розмежування, і важке озброєння бойовиків має бути виведене з цієї території", - підкреслив Лисенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування