Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики все більше обстрілюють українських прикордонників

Четвер, 26 березня 2015, 11:56

Протягом тижня значно зросла кількість обстрілів позицій прикордонних підрозділів і прикордонних нарядів із боку бойовиків.

Про це на брифінгу повідомив помічник глави Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає Ліга.

"Тільки вчора двічі зазнали обстрілам позиції прикордонників, і в одному випадку було обстріляно прикордонний наряд. Зі стрілецької зброї й гранатометів були обстріляні позиції прикордонників поблизу Артемівська й Лисичанська", - сказав він.

"А прикордонний наряд, який рухався на автомобілі Кугуар у районі Федорівки Тельманівського району Донецької області був обстріляний із ПТУР. Снаряд розірвався в кількох метрах від автомобіля. У результаті атак потерпілих з боку українських захисників немає", - розповів він.

За словами спікера ДПСУ, з 12 березня українські прикордонники в 7 випадках піддавалися атакам і обстрілам, у результаті яких четверо військовослужбовців одержали поранення, один з яких - важкі.

"Протягом тижня продовжує зберігатися тенденція підвищеної активності повітряної розвідки, яку російсько-терористичні війська ведуть за допомогою безпілотників. Усього з 19 березня в смузі безпеки уздовж лінії бойових зіткнень прикордонники зафіксували 68 безпілотників. Найбільше - 21 березня - 15", - заззначив Слободян.

Літальні апарати в більшості були відслід ковані в районі Маріуполя й Станиці Луганської.

При цьому 24 березня на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом 2 безпілотники порушили адміністративний кордон й зробили політ над територією материкової України в напрямку н.п. Червоний Чабан.

"Учора знову були зафіксовані так звані моніторингові польоти вертольотів РФ уздовж держкордону на ділянках Харківського й Сумського прикордонних загонів. Вертольоти рухалися на віддаленні від держкордону близько 1 км, порушення повітряного простору України не зафіксоване", - додав представник Держприкордонслужби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...