Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко каже, що в патріотизмі Коломойського не сумнівається

Четвер, 26 березня 2015, 13:24

Президент Петро Порошенко виключив можливість дестабілізації ситуації в Дніпропетровській області.

Про це він сказав в ході спілкування з пресою в Харкові в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ніякої дестабілізації немає і не буде. У мене немає ніяких сумнівів. Що стосується Коломойського, то у мене немає ніяких сумнівів в його патріотизмі", - сказав Порошенко.

Президент висловив упевненість в тому, що всі жителі Дніпропетровської області "працюватимуть на консолідацію, щоб Дніпропетровськ залишався і зміцнював функцію головної фортеці на сході".

"Я не бачу для цього (дестабілізації) ніяких підстав. Той, хто буде пробувати використовувати цю ситуацію (зі зміною губернаторів) - отримає рішучу відсіч", - заявив глава держави.

Як відомо, у четвер президент Петро Порошенко відвідує Харківську і Дніпропетровську області.

За даними джерела "Української правди" в Адміністрації президента, Порошенко планує представити нового очільника Дніпропетровщини.

Вночі 25 березня президент Порошенко звільнив Ігоря Коломойського з посади дніпропетровського губернатора.

Новим головою Дніпропетровської ОДА став екс-губернатор Запорізької області Валентин Резніченко.

Кабмін схвалив його призначення у середу.

Як відомо, 23 березня представники Дніпропетровської ОДА і депутати, близькі до олігарха Ігоря Коломойського скликали прес-конференцію, де виступили із різкими заявами і критикою дій влади. Депутат Андрій Денисенко заявив про скликання "народного віча":

В свою чергу у вівторок заступник голови Дніпропетровської обласної держадміністрації Геннадій Корбан заявив, що Дніпропетровська область не збиралася й не збирається відділятися від України й буде робити все для зміцнення країни.

"Народне віче у Дніпропетровську – це не наша ініціатива. Це була ініціатива громадських організацій. Ми навіть оголошень жодних не вивішували", - сказав він.

24 березня з'явилося повідомлення про громадську ініціативу "на підтримку єдності України та патріотичної команди Дніпропетровської ОДА".

Замість "народного віча" людей закликали на "громадську акцію за єдність України та на підтримку патріотичної команди Дніпропетровської ОДА" у суботу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування