Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимчук: Бойовики нарощують силу, з Росії за добу зайшло 3 "конвої"

Вівторок, 3 березня 2015, 08:00

Бойовики на Донбасі продовжують концентрувати сили й засоби на окремих ділянках і напрямках, особливо активно нарощують боєздатність Новоазовської групи.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 3 березня у Facebook.

"Російсько-терористичні війська в зоні конфлікту на Донбасі продовжують концентрувати сили й засоби на окремих ділянках і напрямках, значно посилюючи свої основні ударні тактичні групи й продовжуючи обстрілювати передові позиції українських військ, а на окремих ділянках і проводячи атакуючі дії тактичного рівня", - повідомляє він.

За даними ІС, за останню добу зафіксовано переміщення на територію Донбасу з території Росії чергових 3-х конвоїв постачання – як по "південному", так і по "північному" маршрутах.

"Особливо активно супротивник нарощує боєздатність своєї Новоазовської тактичної групи шляхом перекидання підкріплень як з півночі від Тельманове, так і з території РФ, безпосередньо через україно-російський кордон", - повідомляє Тимчук.

На даний момент кількість танків на цьому напрямку доведено до 17 одиниць (більша частина поки перебуває безпосередньо на північних околицях Новоазовська й на північ від даного населеного пункту), бойових броньованих машин (ББМ) – понад 30 одиниць.

На "передньому краї" у даному районі діють невеликі й мобільні загони так званої "армії ДНР", які шляхом наступальних дій намагаються відсунути досягнуту українськими військами лінію Широкине - Павлополь.

За словами Тимчука, для такої активності бойовиків – ідеальні умови, бо українські війська виконують мінські домовленості й лише обороняються.

"На Алчевсько-Первомайському напрямку супротивник активно накопичує матеріально-технічні ресурси й на даний момент навіть не намагається вдавати "відведення важкої техніки й артилерії", як на інших ділянках", - пише Тимчук.

У районі н.п. Стаханів - Біле - Алчевськ зосереджено кілька артилерійських груп "російсько-терористичних військ": усього 36 гармат ствольної артилерії, 12 установок РСЗО й 18 САУ. При цьому активно триває поповнення їхніх запасів боєприпасів (у Стаханові створено тимчасовий перевалочно-розвантажувальний пункт для цих цілей).

У районі Донецька бойовики продовжують концентрувати нові формування в трьох районах міста (Куйбишевський, Київський і Петровський), а також проводять активні обстріли позицій українських військ із мінометів і важкого піхотного озброєння, іноді обстрілюючи також із артилерії й танкових засобів.

У смузі Красногорівка - Шуми зафіксовано кілька спроб атакувати передові позиції українських військ силами тактичної групи бойовиків (до посиленого взводу) за підтримки мінометів і артилерії.

У районі Докучаєвськ - Новоласпа бойовики перегруповуються, концентруючи основні сили й засоби на напрямку західніше Волновахи (н.п. Степове) і на ділянці від н.п. Гранітне до району південніше н.п. Тельманове. Відзначається переміщення 13 танків, 8 ББМ, 25 армійських критих вантажівок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування