Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ розшукує лідера "Оплоту", перекривши канал фінансування "ДНР" і "ЛНР"

Понеділок, 30 березня 2015, 15:45

Правоохоронці виявили і ліквідували на Харківщині канал фінансування терористичних організацій так званих "ДНР" та "ЛНР", організований лідером "Оплоту" Євгеном Жиліним.

Як повідомляє Служба безпеки України, СБУ і прокуратура області зробили це спільно.

Встановлено, що т.зв. "ДНР" та "ЛНР" фінансували через дві харківські комерційні структури, які входять до підконтрольного Жиліну конвертаційного центру.

"Кошти, призначені для фінансування терористів, перераховувалися на адресу юридичних та фізичних осіб, які знаходяться на території Російської Федерації, а готівка нелегально перевозилася через державний кордон України до РФ. У подальшому гроші потрапляли до Ростовської області, а звідти через контрольовану терористами ділянку українсько-російського кордону – ватажкам так званих "ДНР" та "ЛНР", - повідомляє СБУ.

СБУ інформує, що спільників Жиліна затримали "під час спроби переміщення грошей через державний кордон України до РФ".

"Вказані кошти кількома днями раніше були незаконно переведені у готівку за допомогою зазначених комерційних структур", - наголошують у відомстві.

За вказаним фактом слідчі Управління СБУ в Харківській області розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Усім членам групи повідомили про підозру у вчиненні вказаного злочину.

Оскільки Жилін переховується від органів слідства на території Російської Федерації, то 30 березня його оголосили у розшук із метою доставлення до суду для обрання запобіжного заходу, інформує СБУ.

 На Харківщині ліквідували канал фінансування "ДНР" і "ЛНР"
Фінансування терористів через канал Жиліна
"Оплот" і фінансування "ДНР" і "ЛНР"

Слідство триває.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування