Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник голови АТО: За "казаками" "ДНР" прийшов спецпідрозділ з Росії

Понеділок, 30 березня 2015, 16:50

Бойовики залякують місцеве населення нібито підготовкою наступ українських військ.

Про це повідомив заступник командуючого антитерористичною операцією полковник Валентин Федичев.

"Цивільним особам (бойовиками – ред.) наказане або евакуюватися, або сховатися в підвали", - повідомив він. 

"У відповідь на цю інформаційну провокацію бойовиків "ЛНР" повідомляємо, що озброєні захисники України в повному обсязі й послідовно виконують Мінські домовленості, у тому числі, їхні перші пункти про припинення вогню й відведення важкого озброєння  від лінії зіткнення", - сказав він.

Федичев повідомив, що бойовики  "ДНР" уже кілька днів не припиняють спроби захопити Широкине.

"Стійкість і рішучі дії бійців Національної Гвардії України не дозволяють супротивнику здійснити захоплення населеного пункту", - підкреслив він.

"Натрапивши на незламність озброєних захисників, бойовики стали щодня  проводити інформаційні атаки. У хід пішла нахабна неправда. Збуджена уява пропагандистів "ДНР" тільки 27 березня нарахувала 225 мінометних пострілів по селу Широкино нібито з боку українських військ. І це при тому, що 27 березня захисники Широкиного взагалі не використовували 82-мм міномети", - сказав Федичев.

При цьому він підкреслив, що бойовики "з метою обману спостерігачів ОБСЄ, ховають артилерійські системи більші за 100-мм на току колишнього сільгосппідприємства "Русь" у районі Новоазовська, а також у приміщенні для зберіганні зерна в колишньому сільгосппідприємстві села Кочарське".

"Також у селі Маркіне заховано 5 122-мм САУ "Гвоздика", а в селі Новоазовськ – одна 220-мм РСЗО "Ураган" і 6 122-мм РСЗО "Гради"", - підкреслив Федичев, і додав, що ці комплекси мали бути відведені.

Він також повідомив, що 29 березня в м.Донецьк із РФ прибув підрозділ спеціального призначення "СОБР" МВС РФ.

"Метою підрозділу, швидше за все, є нейтралізація лідерів бойовиків, які не хочуть  підкорятися єдиному керівництву "ДНР" і "ЛНР", - сказав він і додав, що мова, мабуть, іде про козаків "Всевеликого війська Донського".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування