МВС перешкоджало розслідуванню вбивств на Інститутській - експерти Ради Європи

Вівторок, 31 березня 2015, 11:43

Навіть після зміни влади в Україні Міністерство внутрішніх справ часом створювало системні перешкоди для розслідування подій на Майдані.

Про це заявив на прес-конференції у Києві голова Міжнародної дорадчої групи (МДГ) при Раді Європи, колишній президент Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) Ніколас Братца.

"Нестача співпраці між ГПУ та міліцією стала суттєвою перешкодою для розслідування подій на Майдані", - заявив, зокрема, Братца.

"Є достатні підстави вважати, що дії МВС не були направлені на співпрацю та, в деяких випадках, перешкоджали розслідуванню (вбивств на Інститутській). Це підтверджується епізодом, пов’язаним зі затриманням представників "Беркуту", деталі якого викладені в звіті", - додав він.

Текст звіту оприлюднять найближчим часом.

Екс-президент ЄСПЛ не став уточнювати деталі, зазначивши, що проблема була пов'язана з проведенням допитів бійців "Беркуту".

"Ці проблеми в багатьох випадках перекреслювали намагання влади чесно розслідувати події на Майдані", - наголосив Братца.

"Українська правда" намагалась зв'язатись із міністром МВС Арсеном Аваковим, але його телефон не відповідає. Радник Авакова Антон Геращенко запевнив, що поки що не має інформації і не може коментувати заяви дорадчої групи.

"Європейська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування