Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держслужба ветеранів: 224 поранених бійця АТО потребують протезування

Вівторок, 31 березня 2015, 17:18

Державна служба у справах ветеранів війни та учасників АТО заявляє про 224 постраждалих учасників антитерористичної операції, які потребують протезування.

Про це розповів голова Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артур Дерев‘янко на засіданні уряду у вівторок.

"На теперішній час в шпиталях знаходяться 224 поранених бійці, які потребують протезування", - сказав Дерев‘янко.

За його словами, 104 з них ще знаходяться на лікуванні, тобто заліковують рани. П'ять осіб потребують протезування за кордоном. Також 57 особам уже здійснено протезування, незалежно від того, чи мають вони статус учасника бойових дій.

Крім того, глава держслужби також оприлюнив кількість осіб, які отримали цей статус:

"Нашою службою за сім місяців… розглянуто 22 657 справ, 22 397 особам присвоєно статус учасника бойових дій, 233 справи відправлено на доопрацювання з технічних причин, 27 особам відмовлено в наданні статусу", - Дерев‘янко.

У свою чергу, прем'єр Арсеній Яценюк озвучив кілька пропозицій Дерев'янку. Зокрема він порадив змінити структуру держслужби і залучити волонтерів, які допомагали учасникам АТО до роботи у регіонах. Крім того дав доручення прискорити проведення міжнародної конференції щодо надання допомоги українським воїнам партнерами України.

Також Яценюк порадив Дерев‘янку ще раз перевірити кількість осіб, які потребують протезування за кордоном:

"Пройдіться по госпіталям, поговоріть з хлопцями", - сказав Яценюк, зазначивши, що "як держава ставиться до своїх захисників, так народ ставиться до держави".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування