Сімнадцятий "гумконвой" Путіна привіз пальне і рекламні банери

Середа, 4 березня 2015, 10:25

Сімнадцятий "гуманітарний конвой" Росії провіз на територію Донбасу вантаж негуманытарного характеру: паливно-мастильні матеріали та рекламні банери.

Про це у середу інформує прес-служба Держприкордонслужби.

Зазначається, що 4 березня російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового (сімнадцятого), так званого "гуманітарного конвою". 

Оскільки переміщення "гумконвою" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та національного законодавства і погоджених з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала контроль лише шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій.

У період з 06.30 до 07.40 через пункти пропуску "Донецьк" (РФ) та "Матвєєв Курган" (РФ) на в’їзд в Україну прослідувало дві колони "гумконвою" у складі 166 автомобілів.

При цьому значна частина автомобілів перевозила вантаж негуманітарного характеру, а саме: 41 автомобіль – паливно-мастильні матеріали, 1 – рекламні банери невстановленого змісту.

Процедура оформлення вантажівок у пункті пропуску "Донецьк" активно висвітлювалася російськими телеканалами НТВ, Росія 24, Лайфньюз, зазначають у прикордонслужбі.   

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування