Кабмін продовжив опалювальний сезон на місяць після підвищення тарифів

Середа, 4 березня 2015, 10:44

Кабінет міністрів продовжив на місяць опалювальний період, встановивши його в рамках 1 жовтня - 30 квітня.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів №74 від 2 березня 2015 року, повідомляє "Економічна правда".

У документі наголошується, що опалювальний період для населення, яке використовує природний газ для опалення приміщень, продовжується з 1 жовтня по 30 квітня включно.

Також Кабмін позначив міжопалювальний період - з 1-го травня по 30 вересня включно.

Як відомо, раніше Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), прийняла рішення про збільшення з 1 квітня середньозваженого тарифу на тепло для населення на 71,8%.

Також, як повідомлялося, з 1 квітня підвищуються тарифи на газ.

Мінімальний тариф на газ для опалення будинків населенням виросте практично на 2 тисячі гривень і складе 3,6 тисячі гривень за тисячу кубометрів палива.

Такий тариф встановлюється для споживачів, які спалюють до 200 кубометрів газу на місяць і буде він діяти протягом опалювального сезону - з 1 жовтня по 30 квітня.

Якщо споживач перевищить обсяг в 200 кубів в опалювальний період, то тариф на газ для нього збільшиться до 7188 гривень за тисячу кубів, або до 7,2 гривні за куб.

У міжопалювальний період - з 1 травня по 30 вересня - ціна 1000 кубів газу, незалежно від обсягів споживання, також буде становити населенню 7188 гривень.

Такий же рівень тарифів встановлений і для приготування їжі та підігріву води. Для споживачів, у яких відсутні газові лічильники, куб газу також буде коштувати 7,2 гривні.

Зараз норма споживання без лічильника встановлена ​​на рівні 6 кубометрів на місяць на людину. Таким чином, жителі квартир з газовими плитами, платитимуть 43,2 гривні на місяць за кожного жителя.

Нагадаємо, що багатьом студентам на зиму змінювали графік навчання, щоб зекономити на опаленні у навчальних закладах.

Згодом у Кабміні пояснили, що продовжили не опалювальний сезон, а дію пільгової ціни на тепло.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News