Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більше половини росіян проти вторгнення в Україну

Середа, 4 березня 2015, 12:15

Усе більше росіян - хоча досі менше половини - висловлюються проти участі російських добровольців у війні на Донбасі, а проти вторгнення в Україну російських військ висловлюється 60% опитаних.

Такі результати опитування, проведеного Левадою-Центр із 20-23 лютого 2015 року.

Так, на запитання про участь російських добровольців у війні на Донбасі,  цілком позитивно й скоріше позитивно висловилися 52%, у той час, як у листопаді цю ідею підтримували 55% опитаних.

Скоріше негативно й різко негативно до участі російських добровольців ставляться 31% опитаних, у той час, як у листопаді таких було 26%. Не змогли відповістити на запитання 17% респондентів.

 

Кількість людей, які вважають, що в Україні є російські війська, не змінилася – 25% уважають, що вони там є. 53% впевнені, що на Донбасі немає російських військ (Російська пропаганда й російська влада категорично заперечують наявність російських військ в Україні - УП).

 

При цьому на запитання "якби ви довідалися, що в рядах "ополченців" на сході України воюють кадрові російські військові, як би ви до цього поставилися", цілком позитивно й скоріше позитивно висловилися 45%, скоріше негативно й різко негативно – 35%, 20% вагалися з відповіддю.

 

При цьому більшість опитаних впевнені, що події на Донбасі не можна назвати війною між Росією й Україною, у порівнянні із квітнем 2014 року їх кількість зросла.

Так війною між Росією й Україною події називають 34% опитаних, впевнені, що це не війна – 60% респондентів, 7% не змогли відповісти.

 

За введення російських військ у випадку поновлення воєнних дій висловлюються 25%, "скоріше ні" і "точно ні" відповіли 60% опитаних, 16 не змогли відповісти.При цьому більшість росіян висловлюються проти того, щоб уводити в Україну російські війська.

При цьому кількість людей, які б хотіли, щоб Донбас став незалежним, падає після піку у вересні – 46% -  зараз цю ідею підтримує 41% опитаних.

У той же час за більш широку незалежність Донбасу, але в рамках України висловлюється 21% опитаних, хочуть, щоб Донбас став частиною РФ лише 15% опитаних. 7% респондентів хочуть, щоб Донбас залишився в Україні на тих же умовах, що й до весни 2014 року.

Опитування проводилося за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років в 134 населених пунктах 46 регіонів країни.

Розподіл відповідей наводиться у відсотках від загальної кількості опитаних разом з даними попередніх опитувань. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

Україньска правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування