У Кабміні пояснили, що продовжили не опалювальний сезон, а дію ціни

Середа, 4 березня 2015, 14:42

Рішення про встановлення опалювального періоду з 1 жовтня по 30 квітня означатиме не здійснення саме опалення, а лиш продовження дії пільгової ціни для населення.

Про це заявив голова НКРЕ Дмитро Вовк. Відповідний відеозапис надала "УП" прес-служба Кабміну.

"Це не період опалювальний. Це період застосування пільгової ціни в розмірі 3600 гривень за 1000 кубічних метрів. Насправді це для населення є плюс", – сказав він.

Вовк додав, що назву "опалювальний період" змінять на "період застосування пільгової ціни" щоб уникнути непорозумінь.

У свою чергу міністр енергетики Володимир Демчишин додав, що "теплокомуненерго будуть працювати у відповідності до температурного режиму".

Він сказав, що при температурі більше 8 градусів протягом трьох днів міністерство буде рекомендувати спільно з обласними адміністраціями підприємствам теплокомуненерго припиняти подачі теплоносія споживачам.

Демчишин також додав, що, враховуючи теплу погоду, Міненерго незабаром звернеться до Кабміну з пропозицією скоротити опалювальний сезон як мінімум у південних областях, а може і на більшій території України.

Також Демчишин заявив про намір знизити мінімально необхідну температуру для припинення опалення з восьми до шести градусів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування