Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала в Києві трьох радикалів

Середа, 4 березня 2015, 16:44

Служба безпеки України відзначає небезпечну тенденцію втягування політиками і провокаторами української молоді у протиправну діяльність.

Про це заявив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Потрібно сказати, що в результаті відповідати за протиправні дії доводиться власне молодим людям та їхнім батькам, а не організаторам псевдопротестних акцій та рухів", - сказав Лубківський.

Зокрема, оперативними співробітниками СБУ були виявлені та затримані лідер та двоє активістів незареєстрованого радикального руху "Реванш" 1995 та 1996 р.н.

Під час обшуку в приміщенні, де вони збиралися, виявлено та вилучено чотири РГО, одна РГД, чотири електродетонатори, дві тротилові шашки, а також агітаційні матеріали.

Слідчими відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 263 КК України. Затриманим особам оголошена підозра у вчинені злочину.

Станом на зараз вживаються заходи зі встановлення та затримання ще двох активістів "Реваншу" 1989 та 1990 р.н.

"За цими по суті дітьми стоять добре відомі нам "дяді", які, залучаючи їх до вчинення злочинів, повинні розуміти, що рано чи пізно вони будуть притягнуті до відповідальності!", - сказав Лубківський.

СБУ закликає батьків приділяти більше уваги своїм дітям, щоб "принаймні вберегти їх від вчинення правопорушень, до яких їх злочинно штовхають..."

Нагадаємо, 16 лютого члени цієї організації закидали тортами та іншими солодощами магазин Roshen у Києві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування