Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко просить Абромавичуса підготувати нову хвилю приватизації

Середа, 4 березня 2015, 17:21

Президент Петро Порошенко вважає доцільним повернення до приватизації. Він пропонує міністру економрозвитку та торгівлі Айварасу Абромавичусу ініціювати процес приватизації.

Про це він сказав на засіданні Національної ради реформ, повідомляє прес-служба президента.

"Сподіваюся, що ми з вами вже переходимо від розмов, агітації за реформи, від презентації до практичного і конкретного здійснення законодавчих змін й імплементації реформ, яких чекає все суспільство і світ, що здатен реально підтримувати нас", – сказав Порошенко.

Президент вкотре акцентував увагу на тому, що війна на Донбасі не може бути виправданням затримки реалізації реформ.

У цьому контексті Порошенко вважає доцільним повернення до приватизації. Він звернувся до міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавичуса з пропозицією ініціювати обговорення у Верховній Раді цього питання.

"Просив би презентувати у Парламенті, провести дискусію з фракціями, вилучити те, що ми вважаємо ризикованим, з переліку об’єктів, що підлягають приватизації, але прийняти надзвичайно важливе рішення, щоб продемонструвати всьому світові – ми інші. Ми по-іншому будемо забезпечувати прозору і ефективну приватизацію", – сказав Порошенко.

Позитивним прикладом інвестування президент назвав проведення тендеру на розподіл частот зв’язку третього покоління, за підсумками якого були мобілізовані 11 мільярдів гривень, і "ми отримали схвалення з боку всіх інвесторів".

Він також поінформував, що прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці під час сьогоднішньої зустрічі повідомив про готовність італійських інвесторів брати участь у приватизації в Україні. Зокрема, інфраструктурних, енергетичних, телекомунікаційних об’єктів. "Це є справжня інтеграція, коли до нас приходить бізнес, який платить податки, працює чесно і займає прозору позицію", – підкреслив Президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...