Джерела в поліції Нідерландів: MH17 збили "Буком", доставленим з Росії

Четвер, 5 березня 2015, 13:41

Джерела в Поліції Нідерландів стверджують, що літак MH17 був збитий ракетою "Бук", яка була відправлена з російської установки.

Про це пише голландське видання Nos.Nl з посиланням на джерела в поліції.

Так, за інформацією джерел, MH17 збитий ракетою Бук, яка була запущена з російської установки, імовірно російськими військовими.

"Установка Бук незадовго до катастрофи була доставлена з Росії в Україну. Про це свідчать різні відео. Але голландські слідчі в Україні також говорили з очевидцями", - додають журналісти.

Видання зазначає, що питання притягнення винних до відповідальності спірне, оскільки повинні бути встановлені реальні докази про особисту участь у злочині всіх винних для успішного судового переслідування, а також повинна бути встановлена вина кожного підозрюваного.

"І крім того, питання в тому, де залишився екіпаж установки Бук. Команда, що проводить розслідування, братиме до уваги, що солдати екіпажу установки Бук стали безвісно відсутніми, вони можуть отримати нові документи з ідентифікаційними даними або можуть, навіть, бути ліквідовані при спробі російських спецслужб стерти всі сліди, які вказують на причетність до вказаної події Росії", - сказано в матеріалі.

"Є переконливі докази, що російські секретні служби намагалися увірватися в комп'ютерні системи поліції Нідерландів. Наприклад, смартфони і ноутбуки, які використовувалися в Україні командою з розслідування інциденту і мали контакт з місцевою телефонною мережею знищені, оскільки пристрої можуть бути заражені шпигунським ПО. У деяких випадках, в якості запобіжного заходу, також домашні мережі поліцейських були видалені, оскільки вони були потенційно забруднені вказаним ПО", - сказано в матеріалі.

І поліція, й прокуратура Нідерландів уже одержали чітку картину про катастрофу, але поки приховують інформацію, оскільки постійно стикаються з втручанням російських спецслужб, відзначає видання.

Як відомо, Росія напрявляє на Донбас "гумконвої", після яких військова активність бойовиків збільшується. Неодноразово наводились свідчення, що в конвоях зброя та боєприпаси. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування