Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Одіозна суддя Царевич хоче, щоб її справу розслідував Шокін, а не його вінницькі підлеглі

П'ятниця, 6 березня 2015, 13:10

Суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич вважає, що її справа повинна розглядати Генеральна прокуратура України, а не прокуратура Вінницької області.

Про це вона заявила в ході засіданні Вінницького міського суду щодо обрання їй по запобіжного заходу, передає УНІАН.

 За словами Царевич, відповідне клопотання, було подано у вищу судову інстанцію.

У той же час обвинувачення із прокуратури Вінницької області відзначає, що вони одержали від Генпрокуратури доручення ще 19 лютого про розгляд і проведення слідчих дій по цій справі.

Суддя Вінницького міського суду Олександр Олійник оголосив перерву в засіданні у зв'язку з відхиленням клопотання захисту підсудної, що нібито не може бути переданий розгляд цієї справи до суду нижчої інстанції, тобто вінницького міського суду.

 

Це клопотання було відхилено суддею. Царевич висловила судді недовіру й готує його відвід.

Як повідомлялося раніше, у п'ятницю у Вінницькому міськсуді почалося засідання в справі судді Печерського райсуду Києва Царевич. Її інтереси захищають три адвокати.

Суд веде суддя Вінницького міськсуду Олександр Олійник, який сказав, що на суді буде розглянуте клопотання слідчих столичної прокуратури про обрання запобіжний заходу Царевич.

4 березня Верховна Рада дала згоду на затримання й арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва - Сергія Вовка, Віктора Кицюка й Оксани Царевич.

 

Царевич і Кицюк підозрюються в тому, що винесли свідомо неправосудні постанови по справах про адміністративне правопорушення відносно активістів Автомайдана й в інших справах.

Таким чином, за даними прокуратури, вони незаконно залучили до адміністративної відповідальності кілька людей у січні минулого року.

Ухвалене рішення, що клопотання слідчих столичної прокуратури про обрання запобіжний заходу Царевич і Кицюку розгляне Вінницький міський суд.

Прокурор Києва Сергій Юлдашев пояснив причину обрання запобіжний заходу для двох одіозних суддів за межами Києва суддівською "корпоративною етикою" у районних судах столиці.

Він також зазначив, що генеральний прокурор має право визначити будь-який орган досудового розслідування, якщо для цього є підстави. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...