Кількість спостерігачів СММ ОБСЄ на Донбасі збільшать до тисячі - ЗМІ

Субота, 7 березня 2015, 11:42

Кількість спостерігачів зі складу спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на сході України буде подвоєна і становитиме 1 тисячу осіб.

Такої домовленості досягли в Берліні представники МЗС України, Франції, Німеччини та Росії, повідомляє Укрінформ з посиланням на дипломатичне джерело у Парижі.

"Після обговорення в міністерстві закордонних справ у Берліні було досягнуто домовленість між представниками зовнішньополітичних відомства країн "нормандської четвірки" щодо подвоєння кількості спостерігачів зі складу спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на сході України", - зазначив дипломат, говорячи про основний підсумок берлінської зустрічі.

За його словами, нині на Донбасі перебуває 324 спостерігача із заявлених 450 фахівців.

Також, за даними співрозмовника, представники МЗС "нормандської четвірки" обговорювали необхідність доступу спостерігачів ОБСЄ  до складських приміщень та місць, куди відводитимуться важкі озброєння.

Дипломати констатували, що на сході України є такі райони, до яких спостерігачі ОБСЄ  не можуть потрапити через небажання бойовиків. Учасники зустрічі в Берліні також констатували, що хоча режим припинення вогню на Донбасі "в цілому дотримується" все ж він залишається "крихким", у т.ч. через низьку ефективність контролю.

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News