Путін створює у Криму гігантську військову базу - правозахисник

Субота, 7 березня 2015, 18:43

Президент Росії Володимир Путін, анексувавши Крим, поставив перед собою завдання створити на півострові гігантську військову базу.

Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив співавтор доповіді про порушення прав людини в включеному Криму, журналіст і правозахисник Андрій Клименко.

"З початку анексії Путін ставив перед собою найбільш важливе завдання - створити в Криму не гральну зону, а гігантську військову базу, де крім флоту є стратегічна авіація, ППО, космічні війська, берегові ракети, і ядерну зброю", - заявив він.

При цьому, за його словами, на півострові, де в найближчі два роки буде налічуватися близько 100 тисяч військовослужбовців, "не повинно бути нелояльного населення".

"Це кримські татари, журналісти, громадські активісти, - всі ті, хто не хоче брати російський паспорт, хто хоче зберегти український паспорт. Це буде тривати, на жаль ", - зазначив він.

Співавтор доповіді про порушення прав людини в включеному Криму додав, що автори документа виділили декілька технологій, які застосовувалися Росією, в тому числі примушування до російського громадянства, примус до відмови від українського громадянства, експропріація і порушення прав кримськотатарського народу.

"За цим п'ятьма напрямками Росія діє за межами міжнародного права, і навіть власного права, яке діє на території Російської Федерації", - підкреслив Клименко.

Як відомо, раніше правозахисна організація "Freedom House" оприлюднила новий звіт про порушення прав людини на Кримському півострові, який був "насильно і незаконно анексований" Росією в березні 2014 року.

"Крим.Реалії"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування