Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терористом, який підклав вибухівку у мед, керували з ГРУ РФ - СБУ

Неділя, 8 березня 2015, 22:39

Діяльність мешканця Луганщини, який приніс українським військовим на блокпост банку меду з вибухівкою, координували співробітники ГРУ ГШ ЗС РФ з позивними "Олексій" та "Дмитрович", які також забезпечили його зброєю та вибуховими пристроями.

Про це повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.  

"У ході розслідування, проведеного співробітниками Управління СБУ в Луганській області дід зізнався у вчиненні теракту та надав інформацію, що його діяльність координували співробітники ГРУ ГШ ЗС РФ з позивними "Олексій" та "Дмитрович", які також забезпечили його зброєю та вибуховими пристроями", - повідомив він.

"За завданням своїх кураторів, затриманий збирав дані щодо сил АТО, отримав вогнепальну зброю (пістолет ПМ, автомат АКС-74 та набої), а також саморобні вибухові пристрої (СВП). Після успішного теракту 16 січня дід, на виконання поставленого йому завдання, готував наступні вибухи з використанням СВП з великою кількістю вибухового матеріалу та уражаючих елементів", - додав Лубківський. 

Один з таких пристроїв планувалося сховати у запасне колесо автомобіля "ГАЗ-31" та привести у дію за допомогою мобільного телефону.

Чоловік був затриманий при спробі проникнення до місця дислокації підрозділів ЗСУ, куди він направлявся за завданням "Олексія" для пошуку можливого місця розміщення СВП та перевірки якості мобільного зв'язку, додав Лубківський. 

Як відомо, після теракту 16  січня СБУ затримала у Станиці Луганській чоловіка, який  приніс українським військовим на блокпост 3-літрову банку меду, в якій виявилась вибухівка.

Внаслідок вибуху загинув один військовослужбовець, трьох було поранено.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування