Бойовики накопичують зброю і техніку вздовж лінії фронту - штаб АТО

Понеділок, 9 березня 2015, 12:04

Бойовики відновлюють боєздатність своїх підрозділів, намагаючись вивчати бойову обстановку та позиції українських підрозділів, проводять накопичення зброї, боєприпасів та військової техніки вздовж лінії розмежування.

Про це на брифінгу повідомив спікер АТО Андрій Лисенко.

За даними штабу АТО, спостерігається активізація діяльності диверсійно-розвідувальних груп бойовиків, зокрема на Луганському та Донецькому напрямках.

"Загони НЗФ оснащуються тепловізорами, засобами нічного бачення та прицілювання, що дозволяє їм ефективно діяти у нічну пору доби. Росія активно допомагає своїм найманцям, здійснюючи постачання озброєнь та боєприпасів залізницею", - заявив Лисенко. 

"Російська Федерація та проросійські бойовики вкотре демонструють своє бажання продовжувати бойові дії, незважаючи на Мінські домовленості. Так, заступник глави МЗС Вадим Пристайко, коментуючи результати переговорів представників МЗС країн "нормандської четвірки", заявив: Росія не сприяє забезпеченню доступу спостерігачів ОБСЄ на контрольовані бойовиками території для фіксації відведення важких озброєнь" ,- зазначив Лсенко. 

"Це також підтвердив головнокомандувач об’єднаних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав: він зазначив, що досі невідомо, як проходить відведення важкої військової техніки з боку бойовиків, оскільки вони не допускають представників місії ОБСЄ. Таким чином, НЗФ можуть і надалі проводити бойові маневри, готуючись до нових зіткнень", - додав спікер штабу АТО.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News