Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Wizz Air не буде йти з України – Мінінфраструктури

П'ятниця, 10 квітня 2015, 12:54

Угорська авіакомпанія Wizz Air фізично збереже свою українську дочірню компанію "Візз ейр Україна".

Про це журналістам повідомив перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер в п'ятницю, повідомляє "Інтефакс-Україна".

За його словами про це йшлося в ході зустрічі з керівництвом авіакомпанії, ініційованої міністерством.

"Візз ейр Україна" залишається, як тільки вони зрозуміють, що рівень ризиків для них знижений, вони цю компанію перезапустять", – сказав він.

Крім того, за словами першого заступника міністра інфраструктури, Державіаслужба України вже переоформила дозволи на польоти в Польщу, Німеччину, Кіпр, ведуться переговори про польоти угорської компанії між Україною, Італією, Іспанією, для чого необхідні дозволи цих країн.

Як пояснив "Українській правді" голова Державіаслужби Денис Антонюк, дозволи на польоти в Німеччину, Польщу та Кіпр переоформлені з "WizzAir Україна" на "WizzAir Hungary".

"Поки на три країни (переоформили – ред.). Щодо інших країн (Італія та Іспанія – ред.) вони ще не присилали запитів", - пояснив Антонюк.

Також міністерство пропонує компанії виконувати рейси зі Львова.

Крім цього, Шульмейстер повідомив, що угорський авіаперевізник буде виконувати рейси з Угорщини у Вільнюс і Софію, і також йдуть переговори про виконання нею рейсів з цих міст в Україну.

Як відомо, раніше Wizz Air заявила про ліквідацію української дочки з 20 квітня. Вісім із 16 існуючих рейсів вирішили скасувати, решта – передали угорському підрозділу Wizz Air.

Після цього міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що спробує переконати компанію залишитися в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування