Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ОБСЄ фіксують бої біля Донецька та Широкиного, скаржаться на бойовиків

Неділя, 12 квітня 2015, 23:13

Після того, як бойові дії у Широкиному припинилися, нові важкі бої спалахнули навколо аеропорту Донецька, а бойовики не допустили спостерігачів СММ ОБСЄ у Широкине. 

Про це заявив глава місії СММ ОБСЄ Ертугрул Апакан.

Апакан висловив тривогу у зв'язку з відновленням насильства у Широкиному в суботу та неділю, а також на околицях аеропорту Донецька і закликав усі сторони до стриманості.

За його словами, спостерігачі змогли потрапити у Широкине у період кількох днів затишшя, щоб оцінити гуманітарні потреби місцевого населення, яке  залишається у селищі. 

"Спостерігачі зафіксували серйозні руйнування та наявність величезної кількості боєприпасів, що не розірвалися", - заявив Апакан.

За його словами, в суботу ввечері спостерігачі ОБСЄ зафіксували відновлення перестрілок між сторонами конфлікту в Бердянському і Широкиному. 

Також глава СММ ОБСЄ закликав усі сторони проявляти максимальну стриманість і дотримуватися зобов'язань, закріплених у Мінських угодах.

"Ми сподіваємося на тривале, стабільне і всеосяжне припинення вогню, який вже знищив безліч життів і інфраструктуру", - підкреслив Апакан.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування