В СБУ заявили, що за час АТО вже засуджено 94 терористи

Субота, 18 квітня 2015, 16:23

В СБУ стверджують, що від початку АТО станом на 18 квітня засуджено вже 94 терористи.

Про це Українській правді повідомив голова слідчого управління СБУ Василь Вовк, спростовуючи інформацію про надмалу кількість засуджених.

Він нагадав, що СБУ розслідує 4187 кримінальних проваджень, повідомлено про підозру 1179 особам.

"До суду передано 329 обвинувальних актів, засуджено 94 особи, з них понад 10 осіб отримали терміни від 8 до 13 років позбавлення волі", - заявив Вовк.

"Серед них є шпіони та терористи", - додав він.

Також Вовк підтвердив, що  для звільнення заручників іноді силовики звільняють навзаєм сепаратистів, але тільки тих, хто не скоював тяжких злочинів, і це здійснюється "у законний спосіб через зміну міри запобіжного заходу".

"Йдеться або про тих, хто лише готувався до вчинення терактів, або просто вів сепаратистську діяльність", - пояснив Вовк.

"Наприклад, за звільнення з-під варти трьох осіб, які підозрювалися у замаху на диверсію, нами було звільнено понад 20 військовослужбовців ЗСУ. Також за одного сепаратиста, який має родинні звязки з одним з лідерів луганських козаків ми звільнили 7 наших хлопців – семеро за одного сепаратиста, який навіть не терорист", - додав голова слідчого управління СБУ.

Пізніше в ефірі "5 каналу" Вовк заявив, що станом на 18 квітня відпправлено до судів 329 обвинувальних актів за фактом терористичної діяльності. 

"Станом на 18 квітня маємо 94 вироки. Але це лише щодо того, що відправлено та розслідується Службою безпеки", - зазначив Вовк.

Також він заявив, що затримання СБУ здійснює кожного дня.

Він додав, що також багато проваджень спрямовано до судів міліцією та прокуратурою.

"За такою статистикою можна говорити, що йде успішна процесуальна боротьба з терористичною діяльністю", - зазначив Вовк. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...