Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Біля берегів Камчатки затонув траулер - понад 50 загиблих. На борту були українці

Четвер, 2 квітня 2015, 08:39

В Охотському морі біля берегів Камчатки у ніч на четвер затонув автономний морозильний траулер "Дальний Восток".

На даний момент із води піднято 63 члени екіпажу судна й тіла 54 загиблих. Майже 30 рибальських судів шукають ще 15 осіб, повідомляє ТАСС

Усього на судні було 132 людини. 78 членів команди судна - громадяни Росії, 54 особи - іноземці, громадяни держав: М'янма, Україна, Литва, Вануату.

На затонулому траулері було щонайменше четверо громадян України, повідомив "5 каналу" речник МЗС Євген Перебийніс. За його словами, доля українців поки не відома.

А в українському консульстві у Новосибірську "РИА Новости" повідомили, що офіційного підтвердження того, що на борту судна були громадяни України, немає, але, за попередніми даними, там міг бути один українець.

Усі 63 врятованих рибалки траулера "Дальний восток" отримали сильне переохолодження, один перебуває у вкрай важкому стані, сказало джерело в головному управлінні МНС по Камчатському краю.

МНС РФ відкрило гарячу лінію для рідних і близьких загиблих і потерпілих: за номером 8-800-775-17-17 можна отримати довідкову інформацію й допомогу психологів. У Головному управлінні МНС Росії по Сахалінській області також працює "гаряча лінія": 8-4242-72-99-99.

БАТМ "Далекий Схід" зазнав аварії в Охотському морі за 330 км на захід від селища Крутогоровське Камчатського краю і за 250 км на південь від Магадана. Судно приписане до порту Невельськ (Сахалінська область), судновласник ТОВ "Магеллан".

Видимість складає 24 км, вітер 9 метрів на секунду, висота хвилі 1,5 метра, температура води - близько нуля градусів.

Імовірна причина затоплення – пробоїна, отримана внаслідок зіткнення з дрейфуючим шматком льоду. Про це агентству повідомило джерело в МНС Камчатського краю.

"Судно сигналу лиха SOS не подавало. Імовірна причина катастрофи – зіткнення коли воно дрейфувало зі шматком льоду, внаслідок якого була отримана пробоїна", - повідомив співрозмовник агентства.

Він додав, що прийняте рішення про відправку найбільш сильно постраждалих в аварії до лікарень міста Магадан, оскільки воно розташоване ближче до місця події, ніж Петропавловськ-Камчатський. Їх забере вертоліт Мі-8 із рятувальниками на борту, який вилетів із крайового центру.

За фактом аварії траулера "Дальний Восток" біля берегів Камчатки порушено кримінальну справу, повідомляє Далекосхідна транспортна прокуратура.

"Сахалінським слідчим відділом на транспорті Далекосхідного слідчого управління на транспорті СК РФ порушено кримінальну справу за статтею про порушення правил безпеки руху та експлуатації морського транспорту, що спричинило з необережності смерть двох або більше осіб", - сказано в повідомленні.

Також перевірку виконання законодавства про безпеку мореплавства організувала Далекосхідна транспортна прокуратура.

ТАСС, УНІАН

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...