Більшість українців вважають "ДНР" і "ЛНР" терористами, а Росію - агресором

Четвер, 2 квітня 2015, 14:51

Переважна більшість українців вважають, що Росія є державою агресором, а "ДНР" та "ЛНР" є терористичними організаціями.

Такими є результати соціологічного дослідження, проведеного Центром Разумкова з 6 по 12 березня  2015 року.

Агресором Росію вважають 71,8% опитаних, непричетною до конфлікту її вважають лише 8,4%, вагалися з відповіддю – 19,8% опитаних.

 клікніть для збільшення

66,1% опитаних вважають "ДНР" і "ЛНР"  терористичними організаціями, які не мають права представляти населення відповідних територій. При цьому 19,6% вважають, що "ДНР" і "ЛНР" є представниками населення відповідних територій. Вагалися з відповіддю 14,2% громадян.

 

Загарбницькою війною Росії про ти України ситуацію вважають 56,1% опитаних. Громадянським конфліктом між проукраїнськи і проросійськи налаштованими жителями України це вважають 15,6%. 18,6% вважають, що це Боротьба між Росією і США за сфери впливу, що ведеться на території України, вагалися з відповіддю – 9,7%.

Було опитано 2009  респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування