ОБСЄ не може засвідчити повне відведення важкої зброї

Четвер, 2 квітня 2015, 15:37

Спостерігачі місії ОБСЄ не можуть засвідчити повне відведення важкої зброї з боку обидвох сторін.

Про це розповів заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу в четвер.

"Ми спостерігаємо масштабне відведення важкої зброї від лінії зіткнення", зазначив він.

У той же час Хуг наголосив, що той факт, що в деяких місцях зони конфлікту все ще фіксуються факти застосування в тому числі артилерії може свідчити, що не вся зброя і техніка зберігається на відведених позиціях.

Заступник голови СММ ОБСЄ також поскаржився, що обидві сторони від початку не надали експертам повний перелік зброї і техніки, яка має бути відведена. Таким чином спостерігачі зараз створюють такий список своїми силами.

Він вкотре закликав сили АТО і бойовиків забезпечити необмежений і безпечний доступ за першим запитом експертів до всіх місць, де має моніторитися ситуація.

Хуг зазначив, що отримав відповідні запевнення від сторін, і дуже сподівається на дотримання режиму припинення вогню "не тільки для камер".

Він підкреслив, що місія ОБСЄ наполягає на виконанні сторонами конфлікту "мінських домовленостей" в частині відведення важких озброєнь і закликав до продовження діалогу між ними.

Заступник голови СММ ОБСЄ висловив сподівання, що після повернення до Києва в п'ятницю в звіті експертів моніторингової місії почує про продовження збереження режиму припинення вогню.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування