З кабінету Козаченко забрали жорсткий диск. У МВС кажуть, їй немає чого боятися

Вівторок, 21 квітня 2015, 12:30

Обшук в кабінеті голови управління Мінюсту з люстрації Тетяни Козаченко завершено.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди" з місця події.

За її словами, після обшуку з кабінету вилучено жорсткий диск та всі документи, які стосуються листа підписаного заступником міністра юстиції  Наталією Севостьяновою.

Лист стосувався "люстраційної індульгенції" заступнику начальника Головуправління Державної  фіскальної служби у м. Києві Ганні Ігнатенко.

Також проводяться обшук у відділі перевірки департаменту з питань люстрації, в кабінеті  Дмитра Димова.

Водночас радник голови МВС Антон Геращенко на своїй сторінці Facebook заявив, що обшуки проводяться у 6 співробитників департаменту люстрації Мінюста, в тому числі у Козаченко.

"Обшуки за місцем проживання та роботи, проводяться ще у 6 співробітників департаменту Люстрації Мін'юсту і в тому числі і у начальника Департаменту Люстрації Тетяни Козаченко", - повідомив Геращенко.

"Сам факт проведення обшуку не означає вини або невинуватості когось з обшукуваних.

Це лише означає, що слідство шукає факти і докази необхідні для повного і всебічного розслідування кримінальної справи", - пояснив Геращенко.

"Адже для доказу обставин підробки потрібно встановити спосіб і метод виготовлення підробленого документа і комп'ютерну та друковану техніку на якому вони готувалися і роздруковувалися", - пояснив він.

"Обшук в тому числі проводитися і у Ганни Ігнатенко в інтересах якої з'явилася підроблена довідка, в трьох місцях її проживання і роботи", - повідомив Геращенко.

"Тетяні Козаченко і всім хто не має відношення до спроби підробки документа з метою приховати факт потрапляння під люстрацію немає чого боятися. Адже їхня совість чиста", - наголосив Геращенко.

Як відомо, вранці у вівторок до Козаченко додому,  а також у кабінет прийшли представники Головного слічого управління МВС проводити обшук, пізніше стало відомо, що обшуки проводяться у справі щодо фальсифікації листа по Ігнатенко.

Козаченко розцінила обшуки як спробу тиску, оскільки саме вона ініціювала оприлюднення листа щодо Ігнатенко.

Як відомо, Голова департаменту Мінюсту з люстрації ТетянаКозаченко у коментарі "Українській правді" повідомила, що була ініціатором оприлюднення листа за підписом першої заступниці міністра юстиції Наталії Севостьянової, яким незаконно видавалась так звана "люстраційна" індульгенція заступнику начальника Головуправління Державної  фіскальної служби у м. Києві Ганні Ігнатенко.

Пізніше міністр юстиції Павло Петренко  заявив, що "люстраційна індульгенція" за підписом його заступника Наталії Севостьянової – це підробка та справа рук "окремих творчих чиновників".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...