Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перекидання сил бойовиків триває, біля моря ведуть розвідку - ІС

Середа, 22 квітня 2015, 10:32

Бойовики продовжують перегрупування й накопичення сил на Донбасі, а на приморському напрямку ведуть розвідку.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 22 квітня у Facebook.

Донецьку бойовики проводять активне перегрупування сил і засобів, концентруючи основну їх частину у Куйбишевському і Петровському районах міста, а також посилюючи підрозділи, розташовані в Київському районі, перекиданням підкріплень із південного напрямку", - пише він.

"Зафіксовано 2 польових парки бойової техніки у Куйбишевському й Київському районах Донецька (у кожному налічується 30-35 одиниць бронетехніки)", - додає Тимчук

Відзначено прибуття на позиції в районі н.п. Кримський із Дебальцевського напрямку (за попередніми даними – з району н.п. Чорнухиного) підрозділу бойовиків чисельністю 130-140 осіб. У складі підрозділу – 8 БТР і БМП, 6-гарматна батарея 120-мм знарядь 2Б16 "Нона- К" (буксирували автомобілі ГАЗ-66).

"На озброєнні ЗС України подібної зброї нема, відомо про існування в Україні всього 2 шт. гармат 2Б16 "Нона-К" – один зразок, за даними групи ІС, є в Академії Сухопутних військ у Львові, ще один - у київському музеї, в експозиції озброєння Радянської Армії)", - підкреслює Тимчук.

У районі Тельманового зафіксовано обладнання бойовиками взводного опорного пункту (на захід даного населеного пункту). Для проведення інженерних робіт інженерна техніка (грейдер і екскаватор) перекинуто з н.п. Комсомольське.

Одночасно триває перекидання в Луганськ із району Краснодона й Свердловська бронетехніки перекатами (невеликими партіями).

"Перегін техніки здійснюється військовослужбовцями російської армії. Упродовж доби зафіксовано переміщення 16 одиниць техніки – в основному БТР і МТ-ЛБ (11 одиниць), 3 танки й 2 БМП-2", - пише Тимчук.

Упродовж доби було зафіксоване переміщення 29 одиниць транспортної техніки, включаючи 11 одиниць – одиночне пересування. Зафіксовано також переміщення до 15 одиниць автомобілів зі спеціальним устаткуванням і автокунгів.

За оцінками групи ІС, на даний час у смузі, прилеглій до передової лінії, бойовиками використовується як для перевезення особового складу, так і для інших транспортних цілей не менше 150-160 одиниць вантажного автотранспорту (в основному Урали й КамАЗи різноманітних модифікацій).

"Супротивник продовжує вдосконалювати систему зв'язку й логістики, інтенсивно відновлювати боєздатність техніки й озброєння, також намагаючись нарощувати обсяги й інтенсивність інженерного обладнання низки своїх позицій, у т.ч. у свого тилу", - додає Тимчук.

"На Приморському напрямку командування російсько-терористичних військ проводить розвідку комплексу протидесантних заходів і ступеню ефективності укріплень українських військ на узбережжі. Зокрема, зафіксовано кількаразові прольоти уздовж узбережжя на захід від Маріуполя російських БПЛА)", - інформує він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: