СБУ готова підтвердити причетність Суркова до боротьби з Майданом

Четвер, 23 квітня 2015, 16:28

СБУ може підтвердити багато фактів щодо причетності радника президента Росії Владислава Суркова до дій влади Віктора Януковича проти Майдану взимку 2014 року.

Про це заявив радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський на брифінгу в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми багато що з оприлюднених фактів можемо підтвердити вже сьогодні. Багато з них стосуються перебування Суркова в Україні, і його роль в організації дій (колишньої) влади проти учасників Майдану підтверджується. І це вже було озвучено Валентином Наливайченком", - сказав він.

Крім того, зазначив Лубківський, в українській пресі було оприлюднено "цікаву інформацію", яка для СБУ є "цікавою й новою, і ми її вивчаємо".

Радник голови СБУ пообіцяв, що в разі отримання дозволу слідства, спецслужба буде інформувати про будь-які деталі щодо діяльності Суркова в Україні.

Як відомо, 18 лютого глава СБУ Валентин Наливайченко заявив про причетність Суркова до керівництва групами снайперів під час масових акцій протесту в Києві у лютому 2014 року.

Він також повідомив, що наприкінці 2013-го - початку 2014 року до Києва приїжджали три групи співробітників ФСБ для організації й планування розгонів учасників акції протесту столиці України.

За словами голови СБУ, екс-співробітники спецпідрозділу СБУ "Альфа" на допитах надали інформацію про місце розташування снайперів, які цілилися у мітингувальників і правоохоронців.

"У рамках цього провадження є посади, імена, копії паспортів, дати їх в'їзду-виїзду, яким зв'язком вони користувалися, у яких приміщеннях перебували, як радник президента Путіна Сурков ними керував у Києві", - сказав Наливайченко.

Згодом він повідомив, що в діях Суркова є складова військово-політичного втручання в справи України з метою зміни державного устрою.

Наливайченко також назвав імена генералів і офіцерів ФСБ РФ, які торік під час масових протестів у Києві приїжджали до України з метою зламу державного устрою.

18 березня 2015 року начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк заявив, що СБУ вже передала Генпрокуратурі матеріали розслідування злочинів, вчинених під час "Революції гідності", у яких, зокрема, фігурує радник президента РФ Сурков.

Депутат від БПП Сергій Лещенко заявляв, що Сурков прилітав до Києва ввечері 20 лютого 2014 року, коли снайпери вже вбили понад 70 протестувальників на Майдані, і пробув один день.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування