Чехія не підтримала мотопробіг "Нічних вовків"

Субота, 25 квітня 2015, 10:20

МЗС Чехії отримав ноту Росії з проханням надати підтримку в організації проїзду російських мотоциклістів, у т.ч. байкерів з "Нічних вовків" у найближчі дні територією Чехії.

Однак, як повідомляє "Ехо Москви", враховуючи приватний характер даного заходу, у МЗС Чехії зазначили, що спочатку необхідно звернутися до відповідних органів за видачею дозволів для перебування та проїзду територією країни.

При цьому наголошується, що Чехія взяла до уваги рішення влади Польщі відмовити російським байкерам в транзиті територією цієї країни.

Як відомо, раніше  МЗС Польщі відмовило у в'їзді на територію Польщі групи байкерів, серед яких - представники клубу "Нічні вовки".

Повідомлялося, що мотопробіг байкерів клубу "Нічні вовки", присвячений 70-річчю перемоги над нацизмом, викликав протест серед громадян Польщі, територією якої мають намір проїхати мотоциклісти.

В польському МЗС заявили, що рішення у справі, впускати чи не впускати байкерів на територію Польщі, прийматиме прикордонна служба, яка має право відмовити їм у в’їзді, якщо це загрожуватиме громадському порядку.

Провокацією мотопробіг назвало і керівництво Польщі та Чехії. Чеська влада продовжує шукати способи, щоб ускладнити байкерам мотоклубу "Нічні вовки" проїзд територією країни.

У свою чергу МЗС РФ обурився відмовою влади Польщі пускати на територію країни учасників російського байк-клубу та заявив, що  "відмова влади Польщі стала єдиною по всьому маршруту запланованої поїздки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування