Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німецькі ЗМІ: Берлін знав про загрозу обстрілу літаків над Донбасом

Понеділок, 27 квітня 2015, 08:27

Перед катастрофою малазійського "Боїнга" на сході України уряд Німеччини був проінформований про можливі обстріли пасажирських літаків над Донбасом.

Про це повідомили в понеділок телеканали WDR, NDR і газета Süddeutsche Zeitung з посиланням на секретні дані міністерства закордонних справ ФРН, передає російська редакція Deutsche Welle.

За два дні до катастрофи рейсу MH-17 авіакомпанії Malaysia Airlines, 15 липня 2014, німецький МЗС звернув увагу у телеграфному повідомленні на тривожну ситуацію на Донбасі у зв'язку з обстрілом українського військово-транспортного літака Ан-26, що летів на висоті понад 6000 метрів.

При цьому військові експерти визнали, що для цивільної авіації в регіоні склалася реальна загроза.

Крім того, німецька розвідслужба BND кілька разів повідомила уряду, що безпека польотів у зоні конфлікту на Донбасі не забезпечена.

Міністерство транспорту Німеччини підтвердило, що Берлін не попереджав про можливе погіршення ситуації з пасажирськими перельотами на сході України.

Boeing 777, що виконував рейс MH-17 з Амстердама в Куала-Лумпур, імовірно був збитий ракетою з установки БУК над територією Донецької області. Всі, хто знаходилися на борту 298 осіб загинули.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування