Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС направив Росії ноту протесту через візит Медведєва в Крим

Середа, 29 квітня 2015, 16:35

Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту російській стороні у зв'язку із неузгодженим візитом російського прем'єра Дмитра Медведєва в Крим.

Про це повідомив на брифінгу спікер МЗС Євген Перебийніс, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"27 квітня голова уряду Росії Дмитро Медведєв здійснив узгоджений з українською стороною візит на тимчасово окуповану Росією частину території України – Автономну Республіку Крим. Цей візит, як і попередні подібні поїздки посадових осіб Росії на тимчасово окуповану територію України МЗС України розцінює як умисні дії, спрямовані на подальше свідоме загострення двосторонніх відносин і демонстрацію неповаги до норм міжнародного права", – сказав він.

За його словами, у зв'язку з цим МЗС направив ноту протесту з вимогою припинити такі візити, а також невідкладно пояснити причини таких дій російської сторони.

"У цьому контексті ми також звернули увагу на оприлюднений звіт Freedom House про свободу слова в світі, де Крим як окупована територія в цей раз оцінюється окремо", – сказав представник МЗС.

За його словами, згідно з цим звітом, Крим за рівнем свободи ЗМІ зайняв одне з останніх місць, отримавши 94 з можливих 100 балів, поступившись навіть Сирії та Ірану, у яких 90 балів.

"Така ситуація зі ЗМІ в Криму обумовлена обмежувальними нормами російських законів щодо ЗМІ, а також переслідуванням їх окупаційною владою", – підкреслив Перебийніс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування