Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін визнає порушення у діяльності держпідприємств на півмільярда

П'ятниця, 3 квітня 2015, 16:43

Кабінет міністрів визнає наявність фінансових порушень у діяльності держпідприємств на 500 млн гривень у 2014 році.

Про це на брифінгу сказала перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, передають "Українські новини".

Севостьянова наголосила, що порушення на 5,5 млрд гривень були виявлені Держфінінспекцією у діяльності Кабміну в період з 2007 по 2014 рік перевірками після 1 березня 2014 року, а на 2 млрд гривень - у період до 1 березня 2014 року.

При цьому безпосередньо за час роботи Кабміну Яценюка встановлені фінансові порушення на 500 млн гривень.

"З тої суми, що була заявлена паном Гордієнком, 7,5 млрд гривень, тільки близько 500 млн гривень мають відношення до періоду функціонування діючого уряду", - сказала вона.

Ці порушення встановлені на державних підприємствах "Укрпошта" і "Укрзалізничпостач", діяльність яких наразі розслідується прокуратурою.

Із приводу зупинки Держфінінспекцією перевірок національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" Севостьянова спростувала інформацію, що таке розпорядження дав Яценюк і сказала, що недавно перевірки були відновлені.

Як повідомлялося, спеціальна комісія Кабміну, що проводила службову перевірку, визнала незадовільною роботу Гордієнка, відстороненого від виконання обов'язків керівника Державної фінансової інспекції.

4 березня Яценюк вирішив відсторонити Гордієнко й провести в його відношенні службове розслідування.

Після цього відсторонений керівник Держфінінспекції звернувся із проханням до Генеральної прокуратури перевірити можливі корупційні дії.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування