ІС: Бойовики перевозять заборонену техніку ближче до фронту, під Луганськом військові РФ

Четвер, 30 квітня 2015, 11:13

Бойовики продовжують перекидати військову техніку до лінії фронту, у тому числі й артилерію, а також регулярні російські війська.

Про це повідомив керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук з посиланням на оперативні дані.

За словами Тимчука, у Горлівці бойовикам виплатили грошову винагороду разом із премією. "Раніше подібні премії виплачувалися перед участю у важких боях", - зазначив він.

"Протягом минулої доби відзначене переміщення 26 одиниць транспортних засобів (в основному в південних секторах зони окупації). Зафіксовано нагромадження автомобільного транспорту на ділянці між Краснодоном і Краснм Лучом, а також інтенсивний рух автотранспорту через Сніжне й Амвросіївку у двох напрямках – до Старобешевого (частково далі до Тельманово) і до Донецька - Макіївки", - повідомив він.

"Зафіксований рух колони автотранспорту через Дебальцеве убік Єнакієвого-Горлівки (11 одиниць у супроводі 2 МТ-ЛБ, танка й 1 БМП-2)", - додав Тимчук.

"На схід траси Красиний Луч – Лутугіне розвертається батальйонно-тактична група (БТГ) при 27 од. бронетехніки (у тому числі 8 танків). БТГ являє собою зведений підрозділ, укомплектований найманцями із громадян РФ, військовослужбовцями-контрактниками ВР РФ і бойовиками з Донбасу із числа люмпенів, що пройшли підготовку на базі навчальних центрів у Ростовській області", - підкреслив Тимчук.

"Північніше Каменобродського району терористи продовжують накопичувати бойову техніку, яку ретельно маскують у приватному секторі в селищах Стукалова Балка, Шишково, Світле, Обозне. Північніше Луганська на ділянці від Веселої Гори до Станиці Луганської бойовики зосередили не менш 30 танків і порядку 45-50 ББМ. Відзначається також наявність на схід Луганська (Николаевка – Лобачево) нової артилерійської групи терористів (укомплектована росіянами). У складі артгрупи 22-24 гармат  стволової артилерії й 8 установок РСЗО", - повідомив він.

"Бойовики продовжують "повертати" в "Горлівський гарнізон" важке озброєння й артилерію. Протягом доби зафіксовано перекидання під Горлівку 4 танків, 2 БМП-2, 1 БМП-1, 3 БТР-80 і 2 МТ-ЛБ зі гарматами Д-30, а також декількох конвоїв постачання по 3-4 транспортних одиниці. Північніше Пателеймонівки (район Горлівки) фіксується висування 120-мм мінометів (до 6 одиниць)", - додав Тимчук.

За його словами, через Донецьк (Спартак) убік Ясиноватої висунувся танковий підрозділ бойовиків – 18 танків у супроводі 4-х критих вантажівок і 2-х БМП-1.

За Брянкой нарощує активність раніше зафіксована тут бронегруппа (6 танків і близько 10-12 ББМ), яка веде нічні обстріли позицій українських військ у районі Миронівського – Луганського.

Артилерійська група бойовиків, раніше відведена за трасу Алчевск – Дебальцеве, поступово підтягується на північний напрямок. У районі Чорнухіно з'явився новий артилерійський самохідний підрозділ терористів ( 6-і гарматна батарея САУ 2С3 "Акація"), замаскований в місцевих лісопосадках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування