Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не фінансуватиме окупантів і терористів - Турчинов

Понеділок, 6 квітня 2015, 16:38

Україна не фінансуватиме окупантів, терористів та війну проти власного народу.

На цьому наголосив у понеділок секретар Ради національної безпеки та оборони, коментуючи інформацію про "розмову" Путіна з російськими підприємцями про Донбас.

За його словами, те, що подібна стаття про з'явилася через три тижні потому, свідчить про спроби РФ легітимізувати та пояснити світу плани щодо поновлення агресії на сході України.

"Інформацію про якісь "подарунки" з нашої сторони Росії неможливо сприймати серйозно. Це більше схоже на хворобливі мрії людей, які сьогодні керують РФ", - сказав він, додавши, що Донбас як і Крим є невід'ємною частиною України.

Крім того, секретар РНБО зазначив, що бюджетне фінансування окупованих територій в повному обсязі буде відбуватись одразу після відновлення контролю української влади над цими регіонами "та відновлення там дії українського законодавства і Конституції".

"Доки ці території залишаються окупованими Росією, їх бюджетне фінансування є неможливим, тому що Україна не фінансуватиме окупантів, терористів та війну проти власного народу", - цитує Турчинова прес-служба РНБО.

Як повідомлялося, російське видання "Forbes" з посиланням на джерела написало, що Путін під час зустрічі з бізнесменами 19 березня заявив, що Порошенко нібито пропонував йому "забрати" Донбас, а Путін заявив, що йому це не потрібно, і порадив українському президенту або визнати Донбас незалежним, або платити його жителям пенсії та інші соцвиплати.

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс висловив думку, що президент України міг пропонувати президенту Росії забрати з Донбасу свою військову та іншу підтримку бойовиків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: