В Одесу йде американський ракетний есмінець – ЗМІ

Вівторок, 7 квітня 2015, 14:21

Американський ескадрений міноносець керованої ракетної зброї DDG 109 Jason Dunham, який знаходиться в акваторії Чорного моря, прямує до берегів України.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на неназвані турецькі ЗМІ.

Згідно з повідомленням, очікується, що в найближчі дні він зайде з візитом до Одеси.

Як повідомлялося, есмінець Jason Dunham, на озброєнні якого може знаходитися до 56 крилатих ракет, 3 квітня увійшов у Чорне море в рамках операції "Атлантична рішучість".

За повідомленням командування Шостого оперативного флоту ВМС США, 4 квітня есмінець відвідав болгарський порт Варну, а 5 квітня провів спільні навчання з румунським корветом і болгарським мінним тральщиком, в ході яких відпрацьовувалися завдання боротьби з підводними човнами, забезпечення ППО, а також маневрування корабельної групи.

Jason Dunham пробуде в акваторії Чорного моря до 14 квітня. Він змінив французький фрегат La Fayette, який раніше знаходився там і 30 березня вийшов через турецькі протоки до Середземномор'я.

Це вже не перше відвідування цим американським есмінцем Чорного моря. У 2012 він заходив у його акваторію для участі у спільних з українськими ВМС навчаннях "Сі Бриз".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування