Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представники бойовиків висунули ультиматум для проведення своїх "виборів"

Вівторок, 12 травня 2015, 16:03

Представники бойовиків формування "ДНР" і "ЛНР" направили учасникам тристоронньої контактної групи свої пропозиції по проведенню муніципальних виборів на Донбасі.

Про це говориться на сайті сепаратистського видання Донецьке агентство новин.

"Представники "ДНР" і "ЛНР" на Мінських переговорах Пушилін і Дейнего направили Хайді Тальявіні, Леоніду Кучмі, Кульмухаметову й координатору робочої групи з політичних питань Морелю пропозиції Донбасу по модальностям проведення муніципальних виборів", - сказано в повідомленні.

"Пропозиції включають проект закону України "Про особливості проведення місцевих виборів, передбачених Комплексом заходів щодо виконання Мінських угод від 12.02.15", - говориться в заяві.

Так бойовики пропонують основою концепції законопроекту зробити самостійне й незалежне формування населенням окремих районів тимчасових виборчих комісій.

Саме ці комісії визначать порядок організації виборів, агітації, підрахунку голосів.

"До виборів не будуть допущені українські партії, представники яких брали участь у введенні режиму АТО, економічної блокади, у розпаленні мілітаристської пропаганди й соціальної й міжнаціональної ворожнечі", — стверджують Пушилін і Дейнего.

Спостерігати за ходом виборів пропонується БДІПЛ ОБСЄ й "АБСЄ" (нібито організація, створена в листопаді 2014 року під псевдовибори на окупованих територіях).

Необхідними умовами для виборів закон також визначає безумовне введення в дію статей 1 — 9 закону України про особливості самоврядування в окремих районах( про особливий статус) і повне зняття економічної блокади.

У відповідності зі стандартами БДІПЛ, вибори відбудуться після скасування АТО й прийняття закону України про амністію ополчення й політичних активістів Донбасу, також говориться в заяві.

"Пушилін також зазначив, що буде піднято питання про скасування поправки в закон про особливий статус", — говориться також у заяві іназивають цю поправку "неузгодженою".

Без скасування цієї поправки, підкреслив Пушилін, подальше просування мирного процесу буде неможливо.

За словами Пушиліна ці пропозиції відповідають п.п. 4 і 12 Мінського Комплексу заходів. Вони будуть обговорені на сесії робочої групи в Мінську 22.05.15.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування