Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СЦКК: Горлівський напрямок стає гарячою точкою, обстріли зросли на 30%

Середа, 13 травня 2015, 16:39

За минулу добу спостерігачі української сторони СЦКК зафіксували близько 60 порушень режиму припинення вогню з боку проросійських НЗФ, у тому числі із застосуванням забороненої артилерії.

Про це повідомив Керівник української сторони спільного центру з контролю та координації припинення вогню генерал-майор Андрій Таран, передає прес-служба центру.

Так він зазначив, що порушення режиму припинення вогню відбувалося з використанням 120 мм мінометів та 152 мм артилерії, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

За його оцінкою, на 30% збільшилася кількість обстрілів, зросла їх інтенсивність.

"Тенденції до зниження кількості випадків припинення вогню ми не спостерігаємо", - зазначив Таран.

За його словами, особливо напружена ситуація була на Горлівському напрямку, який реально стає наступною "гарячою точкою".

Так, в н.п. Дзерджинське зафіксована інтенсивна робота важкої артилерії з боку бойовиків по позиціях ЗСУ. Крім того, порушення режиму припинення вогню спостерігались в районі Донецького аеропорту, в н.п. Станиця Луганська, Щастя, Луганське, Мар’янка, Широкино тощо.

У Луганському спостерігачам СЦКК вдалося зупинити вогонь зі 120 мм мінометів о 14.20. Обстріл н.п. Щастя з АГС та СПГ було також зупинено завдяки втручанню СЦКК в 15.40. В Дзержинському - в 0.30.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування