Порошенко призначив МакКейна радником, не дочекавшись його згоди

Четвер, 14 травня 2015, 11:23

Президент України Петро Порошенко призначив американського сенатора Джона МакКейна членом Дорадчої міжнародної ради реформ без його згоди.

Як повідомив сенатор американському виданню BuzzFeed News, він не давав своєї згоди на це призначення.

"До мене звернулися з відповідною пропозицією як представники української влади, так і Саакашвілі, проте я сказав, що був би схильний погодитися, але спочатку маю зважити всі за і проти, подивитися наскільки це правомірно з етичних та інших міркувань", - сказав МакКейн .

За його словами, він має знати, що це не суперечить правилам Сенату.

"Я був би радий допомогти Україні, але спочатку я повинен переконатися, що це не йде в розріз з правилами Сенату", - наголосив МакКейн.

У свою чергу голова цієї Ради, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі в четвер на своїй сторінці в Facebook повідомив, що МакКейн дав свою згоду на участь у Раді.

"A Сенатор Джон Маккейн дав принципову згоду на участь, яку він підтвердив ще раз в бесіді зі мною сьогодні, хоча йому ще потрібно завершити офіційні формальні процедури згідно з правилами Конгресу США", - написав Саакашвілі.

Він також зазначив, що це лише початковий склад Ради, який буде розширюватися і поповнюватися. До неї, за словами Саакашвілі, висловив бажання увійти колишній президент Польщі Олександр Квасьнєвський.

Президент Порошенко подписал указ о составе Совещательного Международного Совета реформ при Президенте Украины. В него в...

Posted by Mikheil Saakashvili on Wednesday, May 13, 2015

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування