Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі про вбивство Нємцова змінився слідчий

Субота, 16 травня 2015, 04:32

У п'ятницю стало відомо, що генерал Ігор Краснов більше не очолює слідчу групу у справі про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав соратник Нємцова Ілля Яшин.

"Формально він пішов на підвищення. Але по факту ця кадрова перестановка свідчить про те, що розслідування заблоковано", - вважає Яшин.

За його словами, слідство під керівництвом Краснова дійсно домоглося деяких успіхів.

"За гратами виконавець злочину і ряд його подільників. Встановлено організатора, який, щоправда, за допомогою керівництва Чечні зумів сховатися за межами Росії. Стало очевидно, що кривавий слід з Великого Москворецького мосту веде до Грозного", - зазначив Яшин.

Він також додав, що Краснов міг визвати на допит у справі вбивства Нємцова Рамзана Кадирова.

"Місце Краснова зайняв слідчий Тутевич, якого вже дорікали за "гру в піддавки" з Кадировим. Саме він розслідував вбивство в Москві особистого ворога чеченського президента Руслана Ямадаєва. Замовники цього вбивства досі на волі, їх пошук фактично не ведеться", - заявив Яшин.

На його думку, слідство обмежиться притягненням до суду рядових виконавців вбивства, а замовники уникнуть відповідальності "використовуючи підтримку у високих кремлівських кабінетах".

"Уход Краснова зі справи Нємцова фактично свідчить, що головним силовиком в країні став Рамзан Кадиров. Політична вага СК, ФСБ і МВС разом узятих поступається впливу одного Кадирова", - підкреслив соратник Нємцова.

Як відомо,  в ніч на 28 лютого у Москві  вбито російського опозиціонера Бориса Нємцова. Невідомий чотири рази вистрілив в політика. Від поранень Нємцов помер на місці.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: