Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Криму у справі "26 лютого" допитали ще одного проукраїнського активіста

Субота, 16 травня 2015, 11:20

У Сімферополі проукраїнського активіста Леоніда Кузьміна допитали в Центрі протидії екстремізму при російському МВС Криму.

Про це повідомив сам Кузьмін після допиту, пише Кримська польова місія з прав людини.

Кузьмін повідомив, що його допитували як свідка у справі "26 лютого".

Як відомо, у Криму після анексії півострова Росією проукраїнських активістів масово допитують та затримують у справі "26 лютого", коли під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу, які виступали проти "приєднання Криму до РФ". 

Тоді в результаті зіткнень дві людини загинули. За інформацією Слідчого комітету Криму, в рамках справи щодо подій 26 лютого допитано як свідків понад 150 осіб, 40 осіб визнано потерпілими, як обвинувачуваних залучено 2 людини. 

У рамах її розслідування "за підозрою в організації й участі в масових заворушеннях" 29 січня 2015 року затримали заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза. Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року, а потім його продовжили до 19 травня.

11 березня в Криму у "справі 26 лютого" затримали Талята Юнусова. 

31 березня у Криму співробітники Слідчого комітету РФ провели обшук у будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в Бахчисараї.

20 квітня у оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Небієва провели обшук і затримали його в рамках "справи 26 лютого". 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: