Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу заступника начальника колонії, який не пускав до Тимошенко адвоката, закрили

Вівторок, 19 травня 2015, 18:21

Комінтернівський райсуд Харкова закрив кримінальну справу стосовно заступника начальника Качанівської виправної колонії №54 Андрія Коваленка, який безпідставно не пускав до екс-прем'єра Юлії Тимошенко її захисника Сергія Власенка.

Про це повідомив агентству "ІІнтерфакс-Україна" адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк.

"У п'ятницю захист Коваленка заявив клопотання про закриття кримінальної справи у зв'язку із закінченням строків притягнення до кримінальної відповідальності. І в понеділок суд виніс ухвалу, якою задовольнив це клопотання".

Він також підкреслив, що Коваленко був звільнений від кримінальної відповідальності на підставах, які не дають йому реабілітації.

"Законодавство передбачає таку можливість - звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням терміну давності. Але у Коваленка був вибір. Якби він хотів, він міг би йти до кінця - до рішення суду. Він вибрав цей варіант. Це не виправдувальний вирок і це не підстави реабілітації", - сказав Плахотнюк.

Як повідомлялося, 15 грудня 2014 прокуратура Харківської області оголосила заступнику начальника Качанівської виправної колонії про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.351 (невиконання службовою особою законних вимог народного депутата України і створення штучних перешкод у його роботі) КК України.

У ході досудового слідства було встановлено, що 14 лютого 2012р. заступник начальника колонії, ігноруючи законні вимоги народного депутата Власенка, не пустив його до установи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування