Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обстановка на Донбасі загострюється, зокрема на Артемівському напрямку - ІС

Середа, 20 травня 2015, 10:11

Упродовж минулої доби зафіксовано різку активізацію бойовиків на Донбасі.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 20 травня у Facebook.

Зросла кількість вогневих ударів по позиціях сил АТО, також незаконні збройні формування здійснили кілька невдалих спроб прорвати оборону українських військ.

"Російські війська й терористи вели вогонь із артилерійських систем калібру 152 і 122 мм, 82-мм і 120-мм мінометів. Застосовувалося також озброєння танків, бронетехніки, усі види й типи, як легкого, так і важкого піхотного озброєння. Крім позицій сил АТО, терористи вели прицільний вогонь по населених пунктах", - пише Тимчук.

"Загострюються обстановка на Артемівському напрямку, на фланги якого раніше було перекинуто свіжі підрозділи бойовиків. Впродовж минулої доби терористи обстріляли українські позиції в районі Широкої Балки, Луганського, Золотого, Катеринівки й Світлодарська", - повідомляє він.

Також загострилася ситуація в районі між Попасною та Ореховим.

"Масованих мінометних і артилерійських обстрілів зазнали позиції українських військ і їхні опорні пункти фактично по всій довжині цієї ділянки, включаючи місто Попасна й селище Катеринівка", - пише Тимчук.

"У ході тривалої перестрілки з підрозділом сил АТО, що обороняє Катеринівку, терористи з банд формування "Призрак" здійснили невдалу спробу оточення опорного пункту із флангів. Українські війська вчасно виявили й зупинили висування піхотних груп НВФ", - додає він.

За даними ІС, "російсько-терористичні війська активізувалися в районі Гранітного, Новогригорівки й Старогнатівки".

"Позиції українських військ неодноразово було обстріляно з 82-х і 120-ти міліметрових мінометів, а також ЗУ-23-2. У районі Трьохізбьонки й Сокольників 4 БМП-2 обстріляли зі штатного озброєння один із опорних пунктів сил АТО", - повідомляє Тимчук.

"Обстріли й боєзіткнення також зафіксовано в районі Авдіївки, Красногорівки, Пісків і Мар’їнки. Одразу на декількох ділянках було відзначено різке нарощування супротивником снайперського вогню", - додає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: