Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики переключаються з Донецького на Артемівський напрямок - ІС

Четвер, 21 травня 2015, 08:31

Активність проросійських бойовиків на Донбасі зміщується з Донецького на Артемівський напрямок.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 21 травня у Facebook.

"Фіксувалися обстріли позицій українських військ практично по всій лінії зіткнення сторін на цій ділянці - від н.п. Горлівка до н.п.Донецьке", - пише він.

"Зафіксовано активність формувань місцевих терористів і російських найманців у районі ст. Майорська, н.п. Шуми, Артемове, Ленінське, Кірове, Луганське, Розсадки, Миронівське, Попасна, Катеринівка, Золоте, де зазнали обстрілів позиції й опорні пункти українських військ", - додає Тимчук.

На ділянці Піски-Авдіївка бойовики впродовж дня 20 травня задіяли стрілецьке озброєння, артилерію ( 122-мм і 152-мм) і міномети (120-мм і 82-мм).

Обстрілів також зазнали позиції українських військ у районі Опитного й Водяного. Зросла інтенсивність і масштаби обстрілів на даних ділянках.

За добу в районі н.п. Кірове, Ленінське, Шуми задіяли одразу кілька піхотних вогневих груп для обстрілів позицій українських військ із автоматичних гранатометів АГС-17, крупнокаліберних кулеметів і 82-мм мінометів.

На приморському (Маріупольському) напрямку, у районі східніше й північніше Широкиного, бойовики активно використовували для обстрілів позицій сил АТО стрілецьке озброєння, міномети й бронетехніку. Там оперували 3 танки, яких змусили відступити сили АТО, обстрілявши з мінометів і станкових гранатометів.

У районі н.п. Щастя, Лозове й Луганське бойовики застосували 122-мм артилерію (САУ 2С1 "Гвоздик" і гармати Д-30).

У районі н.п. Катеринівка, Лозове й Щастя бойовики, діючи невеликими піхотними групами, намагалися висунутися вперед на стиках і флангах позицій і опорних пунктів українських військ. Усі такі спроби сили АТО припинили вогнем у відповідь.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: