Законопроект про валютні кредити відправили на третє читання

Четвер, 21 травня 2015, 18:49

Верховна рада України відправила проект закону про реструктуризацію валютних кредитів на третє читання.

За відповідне рішення проголосували 249 депутатів.

Народні депутати підтримали законопроект у другому читанні, але не змогли набрати достатньої кількості голосів за прийняття рішення в цілому.

Після цього спікер парламенту Володимир Гройсман запропонував відправити проект закону на третє читання.

Проектом передбачено, що всі банки та інші фінансові установи, які діють на території України, за письмовою заявою громадян України, що мають невиконані зобов’язання за кредитними договорами в іноземній валюті, зобов’язані протягом 1 місяця провести реструктуризацію зобов’язань за кредитним договором.

"Реструктуризації підлягають усі споживчі кредити, отримані для придбання будь-якого майна, без обмеження суми заборгованості", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Споживчий кредит, право вимоги за яким відступлено іншій особі, виконується позичальником або поручителем за ціною відступлення.

Заборгованість за споживчим кредитом конвертується по офіційному курсу НБУ на дату укладання кредитного договору. Курсова різниця списується банками.

"Відсоткова ставка за користування кредитом після реструктуризації не повинна перевищувати ту, яка була встановлена до моменту реструктуризації", - зазначається у пояснювальній записці.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування