Українських журналістів в Криму затримали, щоб залякати - активіст

П'ятниця, 22 травня 2015, 11:43

Затримання активістів і журналістів телеканалу "Інтер" у Криму 21 травня було заплановане російською поліцією.

Про це повідомив Вельдар Шукурджієв, якого разом з іншими активістами кілька годин протримали в РВВС Армянська, передають Крим. Реалії.

Він зазначив, що це був не "поліцейський експромт", поліцейські від самого початку мали перед собою мету затримати активістів.

"Нас вичавлюють, повільно й методично. Запустився механізм постійного тиску. Вже очевидно, що кожна наша телефонна розмова прослуховується, а кожен крок – простежується", – сказав Вельдар Шукурджієв.

Активіст зазначив, що мета подібних затримань – домогтися того, щоб Крим залишили інакодумці, а також для науки іншим кримчанам.

Як повідомлялося, 21 травня в Криму затримали знімальну групу українського телеканалу "Інтер" із трьох осіб і чотирьох проукраїнських активістів.

Пізніше затриманих Леоніда Кузьміна, оператора телеканал "Інтер" Віталія Зятковського і двох активістів відпустили після тривалого допиту в РВВС міста Армянська.

Як розповів Кузьмін, співробітники поліції брали у активістів пояснення з приводу того, що саме вони робили в Армянську. У всіх затриманих взяли відбитки пальців, сфотографували, взяли письмові свідчення. Пізніше звільнили решту затриманих, у тому числі кореспондентку телеканалу "Інтер" Юлію Крючкову.

Кримські активісти Леонід Кузьмін і Вельдар Шукурджієв раніше були затримані на акції пам'яті українського поета Тараса Шевченка 9 березня в Сімферополі. Після цього в Криму відбувся суд, на якому активістам винесли покарання за використання української атрибутики – наявність жовто-синіх прапорів і стрічок на згаданій акції.

Активістам судом призначені обов'язкові роботи тривалістю 40 годин кожному. Пізніше покарання замінили штрафом у 10 тисяч рублів кожному. Активісти є ініціаторами створення в Криму Українського культурного центру.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News