Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зустріч затриманих військових РФ із консулом може відбутися у вівторок – джерело

Понеділок, 25 травня 2015, 19:40

Зустріч російського консула із затриманими в Україні військовими Євгеном Єрофеєвим та Олександром Алєксандровим може відбутися у вівторок, 26 травня.

Про це повідомило джерело "Української правди" в Міністерстві закордонних справ України.

 "Зараз готується нота МЗС про погодження надати зустріч консульському працівнику із затриманими військовослужбовцями РФ. Завтра може відбутись ця зустріч", - сказав співрозмовник УП.

Водночас політичний директор МЗС Олексій Макеєв на своєму Twitter повідомив, що "ще з п'ятниці російські консули знають про можливість відвідання своїх військовослужбовців, але не звертаються".

У понеділок у міністерство закордонних справ Росії був запрошений тимчасовий повірений у справах України в РФ Руслан Німчинський.

Під час зустрічі із ним обговорювалася ситуація із затриманням на території України двох російських громадян Євгена Єрофеєва та Олександра Алєксандрова.

"З російського боку було підкреслено, що з першого дня їхнього затримання посольство Росії і Україні домагається зустрічі з ними російського консула. Проте досі ця проблема не вирішена. (…) Російська сторона закликала, щоб доступ представника посольства Росії до Єрофеєва та Алєксандрова був забезпечений", - йдеться у заяві МЗС РФ.

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецназівців зі складу диверсійно-розвідувальної групи - Олександра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва.

У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє отримали поранення. Один із затриманих був поранений в руку, інший - в ногу.

Міноборони Росії заявило, що зазначені громадяни проходили військову службу, але діючими військовими не є.

Російська сторона заявляє, що не може добитися зустрічі з військовими, однак російське провладне видання ТАСС з посиланням на прес-секретаря посольства РФ в Україні повідомляло, що російський консул був присутній на судовому засіданні щодо обрання запобіжного заходу Єрофеєву.

Окрім того, російський журналіст Павло Канигін ходив до посольства та консульства РФ в Києві, щоб передати прохання затриманих військових про зустріч, однак ніхто з офіційних представників на нього не відреагував.

Українська сторона заявляє, що не перешкоджає зустрічі російських дипломатів із затриманими військовими.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування