Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дніпропетровська облрада визнала Росію агресором, але "з умовою"

Середа, 27 травня 2015, 14:48

Дніпропетровська обласна рада визнала Росію країною-агресором, а так звані "ЛНР" та "ДНР" - терористичними організаціями.

Таке рішення було ухвалено 92 голосами на черговій сесії облради у середу, повідомляє "Укрінформ".

У документі зокрема сказано, що "депутати Дніпропетровської обласної ради як законослухняні громадяни України будуть виконувати всі рішення Верховної Ради, що були ухвалені, ухвалюються зараз і навіть будуть ухвалені в майбутньому"

"У тому числі - Постанову Верховної Ради України "Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об`єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором, а ЛНР та ДНР - терористичними організаціями"

В документі також присутнє формулювання "якщо це хоча б на крок наблизить мир у нашій багатостраждальній державі й врятує хоча б одне людське життя, а сини, батьки та діти повернуться до своїх родин живими й здоровими".

Депутати також звернулися до центральних органів влади з такими вимогами: встановити стабільний мир, зосередившись на виконанні "мінських угод", провести індексацію пенсій і зарплат з урахуванням реального рівня інфляції, відмовитися від запланованого підвищення комунальних тарифів, цін на газ для населення та введення з 1 липня платного проїзду в електротранспорті для пенсіонерів.

Голова обласної ради Євген Удод, коментуючи рішення депутатів, серед яких фракція Партії регіонів становить більшість, підкреслив: "Ми будь-яку країну готові визнати агресором, аби тільки в Україні настав мир".

Депутати з фракцій Блоку Петра Порошенка та "Батьківщини" назвали текст прийнятого звернення "вінегретом" та наголошують на тому, що регіонали прийняли його під тиском громадськості та опозиції.

Всього депутатський корпус Дніпропетровської облради налічує 138 осіб, у середу в залі зареєструвалися 102 депутати.

Як відомо, 27 січня депутати Верховній Раді підтримали звернення до міжнародних організацій про визнання угруповань "ЛНР" та "ДНР" терористичними організаціями, а Росії - країною-агресором.

29 квітня у Дніпропетровську активісти пікетували обласну раду з вимогами прийняти рішення про визнання РФ країною агресором, однак тоді питання не було внесене до порядку денного сесії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування