Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії офіцерів і студентів навчать як протидіяти «кольоровим революціям»

Четвер, 28 травня 2015, 03:51

У програму навчальних військових центрів, факультетів військового навчання і військових кафедр може бути включений новий курс з протидії "кольоровим революціям".

З такою пропозицією в Міноборони і Міносвіти звернувся голова комісії Мосміськдуми з фізкультури, спорту та молодіжної політики Кирило Щітов, пишуть "Известия".

Також депутат звернувся в Росмолодь з проханням передбачити лекції про "кольорової загрозу" в програмі патріотичного виховання на 2016-2020 роки.

У Міноборони та Росмолоді вже заявили, що розглянуть пропозицію столичного парламентарія.

У зверненнях Щітов нагадує, що за останні кілька років "в цілому ряді держав внаслідок застосування технологій "кольорових революцій" відбулися державні перевороти, що призвели до повної або часткової дестабілізації політичної системи і, як наслідок, до розвалу економіки і соціального забезпечення".

Згідно зі зверненнями депутата, спецкурс про технології "кольорових революцій" необхідний чинним офіцерам і офіцерам запасу.

Для молоді ж пропонується "передбачити відповідні інформаційні заходи" про технології "кольорових революцій". Про обов'язковість відвідування таких заходів студентами або школярами депутат не згадує.

У Росмолодежі повідомили, що вже отримали лист Щітова і ідею попередньо підтримують.

У прес-службі Міноборони повідомили, що звернення Щитова буде розглянуто в установленому порядку, коли надійде у відомство.

У прес-службі Міністерства освіти та науки не змогли надати оперативного коментаря про ініціативу депутата.

Один з лідерів "Антимайдан" Микола Старіков впевнений в тому, що про технології роботи "кольорових революцій" недостатньо поінформувати студентів.

"Потрібно говорити про проблему більш масштабно: пояснювати, що таке геоплолітіка, що між країнами йде боротьба, яка приймає різні форми, у тому числі "помаранчевої революції". Про це потрібно розповідати в рамках курсу історії ще в школі, більш поглиблено - в університетах", - упевнений Старіков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...